- سرورهای اچ پی
- بازدید: 1983
RAM چیست؟
RAM یک حافظه کوچک است که به صورت یک ماژول حافظه ساخته شده است. این ماژولها در اسلات رم بر روی برد سرور شما نصب شدهاند .هر بار که شما یک عملیات پردازشی انجام میدهید، آن برنامه از هارد دیسک به حافظه لود میشود. دلیل آن این است که خواندن داده ها از RAM بسیار سریع تر از خواندن دادهها از دیسک سخت است. برای دیدن مدلهای رم سرور کیلک کنید
تفاوت رم سرور با رم کامپیوتر:
در سرورها امنیت در نگهداری داده و انتقال داده مهم و ضروری است در صورتیکه در سیستم خانگی بدین صورت نیست. در سیستمهای خانگی خطاهای موجود حاصل از برامه نویسی و یا انتقال داده از دیسک سخت به حافظه رم یا از حافظه رم به سی پی یو سیستم دچار مشکل شده و اصطلاحاً هنگ میکند. که این عمل باعث از کار افتادن سیستم عامل به طور موقت می شود.
چنین اتفاقی در سرور غیر قابل قبول است زیرا پردازش داده در سرور ممکن است با حجم عظیمی در حال اجرا باشد و یا ممکن است کلی برنامه روی سرور در حال اجرا بوده و یا کلی اطلاعات در لحظه در حال ذخیره سازی روی سرور باشد. در چنین شرایطی هنگ کردن سیستم اصلا قابل قبول نیست و میتواند مشکلات قابل توجهی را به بار بیاورد. به خصوص اگر این اتفاقات در طول روز چندیدن بار روی دهد. با توجه به اینکه روی سرور معمولاً کاربران زیادی انلاین هستند اینگونه اتفاقات باعث از کار افتادن فعالیتهای یک سازمان، شرکت و یا اداره میشود. پس نیاز است که رم سرور قابلیت اطمینان پذیری بیشتری نسبت به حافظه رم سیستم کامپیوتری داشته باشد.
در طراحی رم های سرور از نوع (ECC) Error Correction Codes یک بلاک اضافه برای داده قرار داده شده است کار این بلاک اضافه پیدا کردن خطاهای رخ داده و رفع آن ها است. در این نوع از رم سرور فایلها در یک بلاک اضافه تر از بلاک مورد نیاز ذخیره شده و آن بلاک پس از بررسی دیتا و عدم مشکل داده را به بلاک دیگر که به آن اختصاص داده شده انتقال میدهد.
اما در رم های مربوط به کامپیوترهای خانگی که به آنها NON-ECC نیز میگویند این امکان وجود ندارد به همین خاطر خطاهای متعددی قابل مشاهده است. رم سرور را نمیتوان روی کامپیوتر خانگی استفاده کرد زیرا بایوس مادربردهای خانگی امکان تشخیص رم های ECC را ندارند و امکان نصب آن ها وجود ندارد. رمهای سروری معمولا ۱.۵ برابر رمهای معمولی قیمت دارند. و از طرفی رمهای سرور بدلیل استفاده از حالت تشخیص و اصلاح، کمی کندتر عمل میکنند.
بهترین حافظه برای سرور، کدام یک بهتر است RDIMM یا LRDIMM ؟
پاسخ کوتاه به شرح زیر است:
اگر به دنبال سرعت بالا و تأخیر کم هستید، RDIMM به طور کلی برای شما مناسب است. از طرف دیگر، وقتی طرح های شما به تراکم حافظه بالاتری نیاز دارند ، LRDIMM راه درستی است. اما برای جلوگیری از اشتباه کردن در یک طراحی موثر ، باید موارد بیشتری را در نظر گرفت.
در سرورهای پرولیانت اچ پی، اصولاً از دو حافظه زیر استفاده میشود:
- RDIMM: Registered DIMM
- LRDIMM: Load-Reduced DIMM
در RDIMMها قطعهای به نام رجیستر وجود دارد که سیگنالهای کنترلی، آدرسدهی و کلاک را دریافت میکند پس دیگر برای نوشتن داده روی DRAM نیازی به رجیستر کردن نیست و مستقیم بر روی DRAM نوشته میشود. در حافظههای Load-Reduced برای رجیسترینگ، از مموری بافر چیپها استفاده میشود در نتیجه در LRDIMMها که نوعی حافظه Load-Reduced هستند به جای رجیستر، بافر وجود دارد و دادهها ابتدا وارد بافر میشوند و سپس از روی آن روی DRAM نوشته میشوند. در LRDIMMها علاوه بر سیگنالهای کنترلی، آدرسدهی و کلاک، Data Lineها نیز ذخیره میشوند.
در RDIMM سیگنالهای داده با یک کنترلر هدایت میشوند که باعث محدودیت در سرعت و کارایی میشود. LRDIMMها نه تنها کارایی را بهبود میبخشند بلکه مشکلات ناشی از گرما و اتلاف انرژی را نیز کاهش میدهند و در واقع برای افزایش سرعت و ظرفیت طراحی شدهاند.

سرورهای نسل ۸ و ۹ پرولیانت از LRDIMMها پشتیبانی میکنند. سرورهای نسل ۹ غیر از آن از تکنولوژی Three Dimention Stacking یا ۳DS نیز پشتیبانی میکنند. این حافظه علاوه بر آن که ظرفیت را در یک DIMM افزایش میدهد، کارایی باس را نیز بهبود میبخشد و فرکانس بالاتری را ارایه میدهد. به علت کاهش لود نیز مصرف برق، کمتر میشود.
LRDIMM دارای ظرفیت بالایی بوده و در ماژولهای ١٢٨ گیگابایتی تولید شده است و معمولا برای Big Data استفاده میشود. توان عملیاتی آنها بیشتر از RDIMMهاست ولی Latency آنها نیز کمی بالاتر است. در صورت استفاده از این مدلها روی سرورهای DL380 G9 میتوان از حداکثر ٣ ترابایت و روی سرورهای DL580 G9 از حداکثر ۶ ترابایت حافظه بهرهمند شد. لازم به ذکر است که LRDIMMها و RDIMMها را نمیتوان روی یک سرور ترکیب کرد. در ایران روی سرورها بیشتر از رمهای RDIMM استفاده میشود. ماژولهای NVDIMM برای سرعت مناسب نیستند بلکه برای مواقعی که قطع جریان برق باعث از رفتن اطلاعات از مموری میشود کاربرد دارد.
امکان ترکیب رمهای RDIMM با NVDIMM وجود دارد اما رمهای LRDIMM با هیچ نوع حافظه دیگری قابل ترکیب نیست.
انرژی را نیز کاهش میدهند و در واقع برای افزایش سرعت و ظرفیت طراحی شدهاند.
پس به صورت فهرستوار مزایای حافظه LRDIMM نسبت به RDIMM میبینیم:
- بافر کردن سیگنالهای کنترلی و آدرس (شباهت با RDIMM)
- بافر کردن Data Lineها (تفاوت با RDIMM)
- کاربرد آن معمولا در Big Data
- کاهش مشکلات ناشی از گرما و اتلاف انرژی (زیرا لود را کاهش میدهد)
- RDIMM دارای یک کنترلر برای هدایت سیگنالهای داده: باعث کمتر شدن سرعت آن نسبت به LRDIMM میشود.
- ترکیب آنها در یک سرور مجاز نیست.
- طراحی شده برای افزایش سرعت و کارایی
- طراحی شده برای افزایش ظرفیت (ظرفیت بالا: 128GB)
- ارایه فرکانس بالاتر
- ارایه زمان تاخیر بالاتر
- ارایه زمان توان عملیاتی بالاتر
- بهبود کارایی باس
- استفاده از مموری بافر چیپها برای رجیسترینگ
بررسی تکنولوژی و تفاوت نسل حافظه های DDR4 DDR3 DDR2
حافظه های DDR2 :
ماژول رم سرور سری DDR2 دارای ۲۴۰ پین است که باعث می شود سرعت بالاتری نسبت به DDR داشته باشند. این نوع حافظهها میتوانند چهار انتقال داده در یک پالس زمانی CPU یا در اصطلاح فنی Four Data Transfer Per Memory Clock Cycle داشته باشند که تقریبا سرعت را نسبت به DDR ها دو برابر میکند. حافظههای DDR2 از دو کانال ارتباطی استفاده میکنند که در اصطلاح Dual Channel نامیده میشود و با اینکار شما هم نرخ انتقال بیشتری خواهید داشت و هم سرعت بیشتری را تجربه خواهید کرد.
در حال حاضر رم های DDR2 با مادربردهای قدیمی سازگاری ندارند. زیرا ساختار ماژول آن ها متفاوت از ساختار ماژولهای DDR است. به همین دلیل بر روی همان اسلاتی که DDR متصل میشود قرار نمیگیرد. پس نمیتوان رم های سرور از نوع DDR2 را به یک مادربرد قدیمی که از اسلات DDR پشتیبانی می کند متصل نمود.
حافظه های DDR3 :
رم های DDR3 با ولتاژ پایین تری از نسل قبل خود کار می کند، و مصرف انرژی کمتری دارد. با وجود این نرخ انتقال اطلاعات در مدل 12.8Gb/s 1600 است.
سرورهایی که از رم DDR3 پشتیبانی میکنند میتوانند ماژولهای ۱ و ۲ و ۳ تایی بصورت بانک در کنار هم داشته باشند. اگر سیستم شما این مورد را پشتیبانی کند، سیستم شما میتواند چندین RAM از نوع DDR3 که هم Dual Channel هستند و هم Triple Channel را در کنار هم داشته باشند که سرعت و کارایی RAM شما را نسبت به داشتن فقط یک ماژول RAM بسیار بسیار بالاتر میبرد.
حافظههای DDR3 دارای ۲۴۰ پین میباشند و به همین دلیل به هیچ عنوان با مادر بورد های قبلی Backward Compatibility ندارند و شما در صورت نیاز به استفاده از این نوع حافظه ها باید مادربرد خود را نیز بروز کنید. هر کدام از اسلات های RAM از نوع DDR3 معمولا در مادربردها براحتی ۱۶ گیگابایت RAM را پشتیبانی میکند.
در حال حاضر بازار رم سرور در اختیار حافظه های DDR4 است. شما میتوانید بدون هیچ مشکلی از یک رم با سرعتی پایینتر از سقف مجاز مادربرد استفاده کنید. مثلا در یک مادربرد DDR4 که تا سرعت ۲۴۰۰ مگاهرتز را پشتیبانی میکند، میتوانید رم DDR4 2133 مگاهرتزی نیز نصب کنید.
حافظه های DDR4 :
برجستهترین تغییری که در DDR4 نسبت به DDR3 دیده میشود این است که سرعت و زمان بندی در دسترس بودن آنها بازهی گستردهتری دارد، مصرف برق کمتر است و زمان بیکاری یا تاخیر آنها هم کاهش یافته است. در مدل DDR3 تنظیمات سرعت کلاک (بدین معنا که رم با چه سرعتی میتواند داده را بخواند و بنویسد) تنها میتوانست یکی از حالتهای 1333MHz ، 1600MHz ، 1866MHz باشد.
از سوی دیگر به نظر میرسد رمهای DDR4 سقفی برای سرعت کلاکشان ندارند، یا لااقل تولیدکنندگان هنوز نتوانستهاند به این سقف برسند. هر بار که به نظر میرسد تولیدکنندهای ماژول رمی با سرعت حداکثر ساخته است، تولیدکنندهی دیگری از راه میرسد و یک گام پیشتر میرود. در حال حاضر سرعت کلاک برخی مدلهای DDR4 به ۳۰۰۰ مگاهرتز هم میرسد.
HPE DDR4 SmartMemory چیست
HPE DDR4 SmartMemory عملکرد، اطمینان و کارایی بالایی را ارائه می دهد. انتخاب گسترده ما از راه حلهای حافظه سرور، سازگاری، ظرفیت و پهنای باند مورد نیاز شما را برای مدیریت در حال گسترش کار با سرورهایHPE ProLiant Gen9، Gen10 وGen10 Plus ، سرورهای خانوادهApollo ، سیستم های Synergy و Blade فراهم می کند.
با افزایش حجم کار و روند مراکز داده مانند مجازی سازی سرور، رایانش ابری و استفاده از برنامه های بزرگ پایگاه داده، نیاز به حافظه با ظرفیت بالاتر با زمان کار بیشتر افزایش می یابد، کیفیت و قابلیت اطمینان DRAM اهمیت بیشتری پیدا می کند. HPE Smart Memory از استانداردهای صنعتی که در سیستم های اچ پی اعتبارسنجی و تایید شدهاند استفاده میکند. از آنجا که حافظهها از آزمایشهای سخت بر روی پلتفرمهای اچ پی گذشتهاند، تمام مشخصههای حافظه، دارای بالاترین استانداردهاست. این تکنولوژی، پلتفرمی فراهم میکند تا سرور بتواند توسعهها و افزایش حافظه در آینده را پشتیبانی کند و این کار از طریق سیستم HPE Active Health و نرم افزارهای مدیریتی دیگر انجام می شود.
ویژگیهای مهم HPE Smart Memory
از قابلیتهای مهم تکنولوژی HPE Smart Memory می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پشتیبانی از توسعه و ارتقاء در آینده به وسیله سیستم HP Active Health و نرمافزارهای مدیریتی دیگر
- بهینه شدن کیفیت و افزایش قابلیت اطمینان حافظه: امروزه شاهد بزرگتر شدن محیطهای IT، پیچیدهتر شدن برنامهها، افزایش مسئولیت حساس انتقال داده به سرورها، افزایش درخواستهای پردازش تراکنشی و ثبات سرورهای حیاتی هستیم. حافظه، جزیی مهم و حیاتی از سیستمهای اطلاعاتی است که در تعیین قابلیت اطمینان و کارایی سیستم و در کل، قدرت سرور و مراکز داده تاثیر به سزایی دارد. تولیدکنندگان درجه اول DRAM، این قطعات را با بالاترین کیفیت تهیه میکنند. شرکت اچ پی تنها حافظه هایی را مورد تایید قرار می دهد که از آزمایشات سخت و حساس عبور کنند. حافظههای آزمایش و تایید شده اچ پی برای پلتفرم پرولیانت سرورهای اچ پی، بهینه شدهاند تا نهایت سازگاری، عملکرد و قابلیت اطمینان را داشته باشند.
- بهرهوری انرژی: نقش حافظهها در مصرف برق سرور قابل توجه است در نتیجه انتخاب کارآمدترین حافظه، نقشی مهم و حیاتی در کاهش مصرف انرژی و تجهیزات خنک کننده در مراکز داده دارد. این صرفهجویی به معنی کاهش هزینه عملیات و بازگشت سریعتر سرمایه (ROI) و در نتیجه آزاد کردن بودجه IT مصرف شده در انرژی و خنک کننده است. شرکت اچ پی، خود را در به حداکثر رساندن بهرهوری انرژی در زیرساختهای IT متعهد میداند.
- امکان پیشبینی خطا هشدار( Pre-Failure): زمانی که HPE SmartMemory در ارتباط با سیستمهای مدیریتی استفاده میشود امکان پیشبینی خطا را فعال میکند. اگر مشکلی در یکی از DIMMها گسترش یابد، سیستم مدیریتی به شما در پیشبینی این رخداد کمک میکند و میتوانید قبل از بروز مشکلی جدی، DIMM را جایگزین کنید.
تکنولوژی HPE SmartMemory در سرورهای پرولیانت نسل ۸ معرفی شد و در سرور نسل ۹ و سپس در نسل ۱۰ بهبود یافت و اچ پی ویژگیهایی که تنها در حافظههای باکیفیت اچ پی در دسترس بود را در دسترس همگان قرار داد. مشتریان میتوانند انواع مختلف از حافظههای اچ پی و ظرفیتهای متفاوت DIMM را برای بهینهسازی مصرف برق، ظرفیت و کارایی سرور انتخاب کنند. این تکنولوژی برخلاف حافظههای تولیدی با برندهای دیگر، روی هر DIMM یک امضای منحصربهفرد دارد که نشان میدهد حافظه توانسته تمامی مراحل سخت و دشوار تست و کنترل کیفیت را طی کند. همه ماژولهای حافظه اچ پی روی تمامی سرورهای پرولیانت، مورد آزمایش قرار گرفتهاند تا تشخیص مشکلات، تصمیمگیری سریع در ارایه راهحلها و جلوگیری از خطاها بررسی شوند. با وجود ویژگیهای Authentication که در حافظههای اچ پی قرار گرفته است، از بهبود و کارایی سرورهای خود خاطر جمع خواهید بود. ویژگیهای Authentication در واقع همان مولفههایی است که اچ پی در رمهای خود قرار داده تا اورجینال و غیراورجینال بودن آنها قابل تشخیص باشد.
HPE DDR4 SmartMemory for specific servers
- HPE ProLiant BL460c Blade Servers
- HPE ProLiant XL170r/XL190r/XL230k Servers
- HPE ProLiant DL360/DL380 Servers
- HPE ProLiant DL560/DL580 Servers
- HPE ProLiant ML350 Servers
- HPE Synergy 480/660 Compute Modules
در شکل زیر به تفاوت ظاهری رم های DDR4 DDR3 DDR2 اشاره می کنیم.
تعدادی از رمهای اچ پی که برروی سرور اچ پی سری جی10 قابل نصب میباشد:
HPE 32GB (1x32GB) Dual Rank x4 DDR4-2666 Registered Smart Memory Kit 815100-B21
HPE 16GB (1x16GB) Dual Rank x8 DDR4-2666 Registered Smart Memory Kit 835955-B21
HPE 32GB (1x32GB) Dual Rank x4 DDR4-2933 Registered Smart Memory Kit P00924-B21
توضیحات برای رم اچ پی HPE 32GB (1x32GB) Dual Rank x4 DDR4-2666 CAS-19-19-19 Registered Smart Memory Kit
این رم به خاطر قابلیت هایی که دارد برای اکثر موارد از پردازش های سریع و دقیق نظیر سرورهای شبکه های سازمانی مالی تا پردازش های معمولی استفاده می شود.
همانطور که در نام این رم آمده است این رم دارای ظرفیت 32 گیگابایتی میباشد.
فرم فاکتور این رم از نوع RDIMM است. و DIMM Rank آن هم از نوع Dual Rank x4 می باشد.
سرعت پالس رم 32 گیگ 2666 HP برابر با 2666 مگاهرتز بر ثانیه است.
بد نیست در اینجا با این فناوری آشنا شویم. با معرفی رم های DRAM هشت گیگابایتی در سال 2016، ما شاهد افزایش ظرفیت رم ها در بعد از آن بودیم. تا جایی که اکنون به رم هایی با ظرفیت 128 گیگابایت رسیدهایم. در سرورهایی که از 24 اسلات رم برخوردار هستند، مانند سرور HP ProLiant DL360، این امکان برای ما وجود دارد که بتوانید ظرفیت حافظه های DDR4 را تا 3 ترابایت افزایش دهیم. در حافظه های 128 گیگابایتی LRDIMM که نسل جدید رم ها به حساب می آیند از روشی جدید موسوم به «3DS» یا «TSV» استفاده شده است. این راهکار شیوه ای مبتکرانه بود که برای مواجه شدن با روش های استک کردن مرسوم در رم های DIMM با ظرفیت 64 گیگابایتی و یا کم ظرفیتتر به کار گرفته می شد که به اصطلاح به آن «Wire Bonding» میگفتند.
در روش Wire bond امکان نگهداشتن چهار DRAM یا (QDP) بر روی یک استک وجود داشتهاست که اینها به وسیله یک لایه باندینگ وایر به زیرلایه خود متصل میشوند. به این طریق تمام بدنههای DRAM ها به صورت یکسان و موازی به وسیله QDP به زیر لایه ارتباطی خود متصل میشوند. بارگذاری که بر روی قسمت پشتی بافرهای داده قرار میگیرد در هنگام انجام عملیاتهای سنگین محدود میشود. برای همین خاطر طراحان به فکر روش جدید بودند. راهکار در اینجا آن بود که پینها را به جای باندینگ وایر (Bonding wires) به وسیله یک تکنیک اتصالی دیگر (که یک روش شیمیایی است) به قسمت سیلیکونی DRAM چیپ مستر متصل کرد. با این کار امکان بالا بردن ظرفیت و آدرس دهی بسیار قوی تر به وجود آمد. متاسفانه درباره جزئیات این فناوری هیچ توضیح بیشتری در دسترس نیست و شرکت HP درباره این فناوری توضیح زیادی را منتشر نکرده است.
در کنار نام رم 32 گیگ 2666 HP از عبارت CAS-19-19-19 استفاده شده است که مشخصات کاملی از قدرت این رم را در اختیار ما قرار می دهد که در زیر به بررسی آن می پردازیم.
با توجه به عدد ذکر شده در این پردازنده مقدار تاخیر رم یا CAS Latency برابر با CL 19 است. این مقدار برابر با 19 کلاک پالس برای واکشی دستور از پردازنده تا رم است.
مقدار tRCD که دومین مقدار این عدد است نشان دهنده تعداد کلاک پالسی است که سطح و ستون ماتریس در رم برای ذخیره اطلاعات را نشان می دهد. این مقدار در این رم برابر با 19 کلاک پالس (پالس ساعت) است.
در نهایت مقدار tRP یا کلاک پالسی که رم نیاز دارد تا از یک سلول خود به سلول دیگر برود، برابر با 19 کلاک پالس (پالس ساعت) است.
باید دراینجا به این نکته اشاره کنیم که هر چه مقدار این سه عدد CAS-tRCD-tRP کمتر باشد، سرعت کار رم بیشتر است. اما الزاما کاهش این اعداد به معنای بیشتر شدن سرعت سیستم نیست و برای افزایش سرعت سرور، باید موارد دیگری را در نظر گرفت.
رم 32 گیگ 2666 HP از سری رم های DDR4 به حساب می آید که بالاترین رده کنونی (سال 1398) در میان رم های DDR محسوب میشوند.
نوع تکنولوژی رم به کار گرفته شده در این رم از نوع SDRAM است که به معنای آن است که این رم از نوع رم های دینامیک است. منظور از دینامیک بودن رم به معنای آن است که رم نمی تواند اطلاعات را به صورت دائمی در خود نگاه دارد و برای حفظ اطلاعات باید اطلاعات دائمی به روز رسانی شوند. توجه داشته باشید که مدت زمان ماندن اطلاعات بر روی رم رایانه می تواند کمتر از چند صدم ثانیه باشد، با این حال همین زمان هم بسیار زیاد محسوب می شود.
نوع پردازش سیگنال در این رم به صورت رجیستر شده است.
مقدار ولتاژ رم 32 گیگ 2666 HP برابر با 1.2ولت می باشد.
علاوه بر آنچه که در بالا گفته شده است این رم از فناوری ECC نیز پشتیبانی می کند. تکنولوژی ECC شیوه ای از ذخیره سازی داده ها بر روی رم است که میتواند انواع مختلفی از مشکلات و خرابی داده را تشخیص داده و رفع کند. در واقع این فناوری راهی است که برای پیدا کردن و اصلاح کردن خطاها در زمان انتقال اطلاعات در انواع رم های DIMM به کار می رود. این نوع حافظه در زمانی به کار برده می شود که انتقال داده ما بین پردازنده و رم نباید دچار مشکلی باشد، برای مثال می تواند به حافظه های استفاده شده بر روی سرورهای بازارهای مالی و بانک ها اشاره کرد.
این رم برای اتصال به شاسی از 288 پین بهره میبرد.
برای به حداقل رساندن بار کاری بر روی بایوس حافظه سرور این رم از فناوری Load-reduction استفاده می کند. این کار سبب می شود در هنگامی که بار کاری بر روی رم ها زیاد است، بافر ساعت هر کدام از رم ها را کاهش داد و در نتیجه طول دستورات و آدرس ها و داده های ورودی برای هر دستور منحصر به فرد کاهش پیدا میکند. این کار سبب افزایش سرعت حافظه و در نتیجه سریعتر انجام شدن کارها و کاهش بار کاری می شود. در هنگام کار با بانکهای داده و یا انتقال دادههای بزرگ (مانند آدرس ها و یا داده های مالی متغیر) این روش میتواند بسیار مفید و موثر باشد.
فناوری دیگری که در این رم به کار گرفته شده است استفاده از فناوری Smart Memory است. این فناوری سبب ایجاد پایداری، عملکرد بیشتر و اطمینان بهتر نسبت به انتقال و پردازش دادهها میشود. این فناوری در اکثر رم هایی که در سرور های ProLiant، Apollo، Blade و Synergy به کار گرفته شدهاند، استفاده شده است. این کار سبب میشود در هنگامی که رم ها به صورت مجموعهای در یک سرور به کار گرفته میشوند، روش های طبقه بندی سنتی آدرس ها و اطلاعات حذف شده و از روش های بسیار هوشمندانه تری برای تراکنش های اطلاعاتی استفاده شود. این کار سبب می شود که انتقال اطلاعات به صورت بهینه سازی شده تری به کار گرفته شود. فناوری Smart Memory به رم این امکان را می دهد که بسته به بار کاری ظرفیت خود را با دیگر رم هایی که بر روی سرور هستند هماهنگ کنند.
ابعاد این رم به ترتیب عرض، ارتفاع و ضخامت برابر با 8.89 در 19.05 در 1.91 سانتیمتر است و وزن آن برابر با 45 گرم می باشد.
رم سرور اچ پی 32GB DDR4-2933 Dual Rank P00924-B21
مشخصات فنی رم سرور اچ پی 32GB DDR4-2933 P00924-B21:
STORAGE CAPACITY: 32GB
MEMORY TYPE: DDR4 SDRAM – DIMM 288-PIN
NUMBER OF MODULES: 1 X 32GB
MEMORY SPEED: 2933MHZ (PC4-23400)
FEATURES: DUAL RANK X4, REGISTERED
ERROR CHECKING: ECC
VOLTAGE: 1.2 V
LATENCY TIMINGS: CL21 (21-21-21)
UPGRADE TYPE: SYSTEM SPECIFIC